Thursday, February 10, 2011

Penang,KL,Shah Alam...

every tempat act ade bnde best bleh buat.
tp,masalahnye,ak x terase tmpat tu best pon.
cume,ciptaan tuhan ni,sape yg nak appreciate kn.
but,from now on,ak dah vows that sume tempat yg ak pegi,nak tgkap gmba.
sbb,nnti2,mane a tau tmpat tu dah x de.kn.
bukan sng nak tunjuk kat cucu-cicit nnti..
hohohoho.
(ak terase tue)
T_T

1st place:
Penang.
last weekend,ak pegi balik kampung.x kesa la kan ak nak balik ke x.
ye ak tau,korang bukan kesah pon.
tp,nak cite yg mane a tau jmbatan tu dirobohkan ke nnti
kan payah.
so,ak amik la gmba bak satu due kn.
buat kenangan la.
ekau2 sume mane ade kmpung kat penang kn??
(macam la ak sorang je kmpung kat penang..T_T)

dalam kete ni.tgok a belah mane.belah kanan ni.haha.tgkap gmba mase drive.
polis x tahan tau.
sbb kite bkn tgh becakap gune tepon tyme drive.
tngkap gmba je.
T_T

2nd place:
Tasik titiwangsa.
last weekend,ade dinner dgn org yg organize kami2 kat brunei.
kami bawak la die ke restoran nelayan kat tasik titiwangsa ni.
n,janji nak kumpul pkl 12.
so,pkl 12 la citenye kn.
ak gerak dari umah pkl 10.30 pagi.
smpai,baru pkl 11.30 pagi.
duduk la seseko kat tepi tasik tu.x ramai org sbb tgh raye cine.
u know wut,tunggu diorang tu,smpai bedarah kaki,patah tulang blakang,meletop2 jari ak rase.
(best x hyperbola ak?=P)
janji pkl 12.diorang datang nak pukul 1!!!!!!!!
adoiyai.
ak pon duduk la sorang2 kat tepi tasik tu tunggu.
janji kene tepat ye adik2 lain kali.

ni ha gmbanye.smpat la snap satu due.
tgh makan aiskrim.
tenang weh kat sini.
betol la org kate,tgok air mengalir tenang je fikiran.
=)

3rd place:
Pusat Akuatik Shah Alam
kami budak rumah pegi mandi kat kolamm!!!!
dalam wow!
2.5 meter kat tepi,tgh 3 meter kot.
kire sakit telinga a kalo masuk dalam air tu.
but,x leh mandi lame sbb da dkt nak maghrib.
airnye sejuk la alahai.
x leh la ak mandi lame.
kawan ak cite,die boleh berenang 10 kali patah balik tau.
ak nak smpai hujung ke hujung tu,mencungap mcm kerbau dah ni ha.
haha.
x leh2.
stamina ak out la.
hisy.
better start jog from now on!!
(sembang lebat mat!)
=P
ni ha gmba kat dalam tu.kitorang mandi kat tepi2 belah kanan tu je.
ak x reti lompat gune bnde terjun ni.
tp,ade sorg kawan aja.skang ni,da ok skit a.
x de a kene badan then bunyi gedebuk.
sakit woo!!
=P

oh,nak cite gak.after balik dari pusat akuatik ni,ak ngn housemate jatuh motor!!
haha.
this is my first time n my lawakiest time la jatuh moto.
ade ke langar pelepah klape je jatuh.
dpn umah plak tu.makcik sebelah da pandang2 dah.
hadoiyai.
kepada roomate ku.
saye x sengaje.gelap weh,x de lampu,mane nak nmpak..=P


4 comments:

  1. haha,,, x bole blah jatuh langgar pelepah pokok,, hahah

    ReplyDelete
  2. haha..tau x pe..confident moto power..mcm tu la..=P

    ReplyDelete
  3. haha..memang semart..sbb ngn kau..=P

    ReplyDelete