Monday, April 18, 2011

Sweet degree memories...

sometimes,there are something that you do which will make you cry in the end of the day and really think about it every day after that..
n ive done something like that.
there are many things that make all of the experience alive everyday and that hurts the most.
its like i have to live in the same time n same situation as before even though its all over.
changing the situation is not easy,but im trying.
the memories,the sweet things,the trip.
all makes everything more difficult for me.
what i've done??

the truth is,life is not easy.
sometimes ade decision yg betul,ade decision yg salah.
n,its all up to our creator.
kita hanya merancang,tapi,sebaik2 perancangan adalah dari Allah.
try to be a better person here.
kerje is around the corner.
no more study,no more lepak2 with kawan2,no more relax after futsal.
Ya Allah,kau mudahkan lah segala urusan ku.
=)

myvi orange with all the kenangan..
..and of course this kisses thingy..
cair kat mulut ckp kau..sedap..=)

gudbye all my frens in degree...=)

video

Friday, April 8, 2011

admitted into hospital..

last weekend..
ak balik ke rumah..smpai2 rumah je,x de org kat rumah.tggal adik je.call ayah,,,,

ayah:ayah kat klinik ni,ummi x leh angkat tangan die.x tau knape(nada cemas).
aku:yeke yah?then?nak kene refer hospital?
ayah:aah la kot..jage adik k?bwak baju2 ape yg boleh..
aku:ok yah..

my mum x leh gerak tgn kiri die..dah tkut dah.
but doctor rule out stroke n darah tinggi sbb jari boleh gerak lagi n rasa kebas je.
ayah tros hanta ummi kat hospital Tawakal kat KL.kene tahan 6 hari..hari ni(jumaat) keluar sbb da stabil.
apparently,bnde tu sbnarnye torn muscle.maybe ummi buat kerje berat2 kot.sbb tu koyak otot die.tp,alhamdulillah x koyak tros,koyak skit je.after this,no more kerje berat sgt ye ummi ye?
oh,abg akan jage MYVI ummi dgan baik smentara ummi x leh drive ni..
jgn risau tau?
hee..=P
ni hospital nye..kat jalan pahang..
dulu buruk..after bulan 7,da lawa dah..=)
ni pemandangan dari bilik tu.lawa kot..boleh nmpak sungai..eeuuww..sungai gombak..=P
hahaha..air sungai x ghupe air sungai dah ha..=P
this is my mum..doakan die cpt sembuh k?thanx..=)

Friday, April 1, 2011

EM6D last adventure together..sob3..T_T

hurm..i wonder what to tulis in the title actually..yg ni pon ok la kn.
last saturday,26 orang of class EM6D go to their last trip together gether,joyfully n hopefully this trip will be the biggest memory eva.
kitorang pnye plan awal2 is nak naik bukit fraser n tido atas sana then bbq..pergh..mesti best kan bbq ramai2 kat atas tu,sejuk2,pastu makan(actually part makan yg best skali..x gitu?=P)
tp,nak buat macam mana,kita hanya merancang,tetapi sebaik2 perancangan adalah dari yg maha esa..=)
so,kite tukar plan ke trip to RAUB!!
raub??apo ado kek situ nye??
den x ponah donga pon pasal raub??tuko la tompat!!
haha..mana ade..raub la tmpat pling best that ive ever been in my University life..=)

kitorang konvoi 6 kerete..bnyk woo!.mane penah konvoi ramai2 mcm ni..last time trip is back in 2009..2 bas je..lame gile kot..tyme tu budak2 dari diploma x masuk lagi.sjak dari tu,3 class rep da btukar tangan,(termasuk aku la tu,ye,ak sedau,ak x bgus..=P)x dpt jugak nak buat trip..sedeh kn??tu la psl..nak buat mcm mana kn..back to this tory,kitorang gerak dari Shah Alam pukul 9..tepat woot!!mmng follow schedule..cayalah..=)..then we go straight to Raub.pkl 12.30PM baru la smpai sane..jauh jugak la rupenye raub ni..
smpai2 je,tgok air terjun die..pergh..lawa la..subhanallah..=)
sbb tmpat die mcm terpencil so org x tau.tp,kate org sini,tmpat ni terkenal.maybe sbb skang ni musim hujan,org tkut skit la nak mandi..=).x pe,gud for us la kn.x de org nak kacau..wee~
kitorang tido kat dalam banglo.ade satu banglo je kat sni.nseb bek tmpah awal2..
oh,smpai2 je,ade briefing oleh renjer hutan.sbb after makan tgh hari,kitorang nak masuk hutan for jungle tracking!!!woot!!lama dah cek x masuk hutan jalan2 ni.=)
semput habaq hang..=P
air ni deras sgt.kalau x,ak dah nak terjun dah dari sini.nmpak batu kat kanan tu.haa,dari atas tu,lompat ke tengah tu..8 kaki..ade la budak2 asal sini lompat.pergh..bestnye..tp,disebabkan final x habis lagi n ade tujuan hidup lagi penting dari lompat ni,x pe lah.jgn cari pasal..=P
ni la muke2 yg masuk hutan pade pkl 2 petang..hoho..best rupenye jungle tracking.but,ade sorang classmate kate,
'sumpah jgn ajak ak dah masuk hutan pasni'
hohoho.
x pe la,maybe ade org x bese kan..=)
mase tgh masuk hutan ni,ade river crossing tau,bape kali kawan2 ak nak terbang ngn airnye.kene pegang tali untuk cross tu.cuak2.
ak lepas,tp,nsib bek x tanggal sluar a kan.skit lagi nak tggal kot..=P
hoho..after 3 hours of sweating and basahing with air sungai,kitorang kluar dari hutan..at last,dapat mandi!
woo!
oh,sedang bermandi manda,ttbe ade org menjerit,tolong2,tp,pelan je la sbb die dah tetelan air.
kawan ak actually,mandi dkat dgn air terjun.kawasan tu,air memang dah tahap kepale dah.bile air tu menarik ke arah air terjun,memang kelang kabut la kan if x reti berenang.nseb bek ade kwan ak yg pandai berenang,tp,tu pon dah tcungap2 n nak lemas dah tige2 org tu.ak x de tyme tu,kalo x,msti ak pon cuak..haisy.takut2.nsib bek x de pape.
=)
then,after mandi,BBQ tyme!
kite bakor je,bako!
da membakar,makan ramai2 kat ruang tamu.best woo!!
borak2,bahan2 org..haha..
then tido secepat mungkin sbb ngntuk sgt dah..=)
then,pagi esoknye,kitorang pegi jalan2 x de keje ambik gmba bnyk2..haha..budak lain boleh tido??!!haisy..dal a jalan punye jauh,bek gune mase seeloknye la kn..
ni budak2 x de keje,mancing kat air terjun..ingt ade ikan salmon ke??=P
ni pon same la ni.hahaha..=P
tp,nak tgkap gmba pnye psl,..=P
bunga rafflesia!!
aah,kat raub ni ade bunga ni..tp,kitorang x smpat nak tgok.sbb bunga dia x bekembang pnuh lagi.x pe la.len tyme datang lagi k?=)
then,kitorang naik bukit fraser!!
tp,silap jugak la.sbb jalan naik ke bukit fraser tu ade satu je..org naik tyme pukul ganjil,org turun tyme pukul genap.so,da tebazir satu jam kat situ.(naik pukul 3,turun pkl 6).
tu la.len kali,tepon mak ke ayah ke tanya,ni x.duduk dgn kawan2,lupe tros parents.haisy.ape nak jadi ngn ak ni.
sory ummi ayah..=)
haaa..cube teke name pkok yg x cntik lagi x outstanding ni ape?
LIPSTICK!!!
haha..tu la kn..dont judge a pokok by its daun..=P
x leh petik actually,tp,ak petik je la gmbanye kn.
bukan ade org nak dibagi bunge pon.x pe lah.tgkap gmba pon jadi lah.
lawa to x bunge ni..=)
so,at the end,this is the best trip ever,plus minus lawak stories that happen on the way back la kn.tp,tu memalukan org,so,x yah la cite kat sini kn.this is us,EM6D for the last time ever,trip to Raub,Bukit Fraser Pahang..
may all of us prosper and live well to the end of our life.
jom reunion 10 tahun lagi!!
yea!!
till then..
~gudbye frens~