Monday, June 27, 2011

Taman Strawberry Genting..=)

after da lame x tulis yg membuatkan semangat nak tulis tu terhapus,ak try start la dgn jalan2 k?
blog aku ni rasenye jalan2 je bnyk.sbb jauh perjalanan kan luas gile pemandangan.
dari jalan2 la baru boleh cite bnde pelik2 skit.kalo x,duduk umah je,nak cite apenye kan.
hee~

ni bulan lepas pnye trip kot.actually,nak pegi genting da lame dah,nak lepak kat atas ni kejap kan.tp,ritu mase plan tu,mak aku msuk hospital plak.so x jadi la nak lepak genting.
pegi2 je,lepak minum2 jap, then tros gerak ke taman strawberry ni(btol ke eje stroberi mcm ni?lantaklah kan..=P..)
ni tyme berneti solat kat masjid die.air da la sjuk gile.kat atas tu baru nmpak genting.tp,da mndung,so,terlindung dgn awan la plak..sory..=)
ni pintu masuk die.free je tau nak masuk.x yah baya pon..nak makan buah je kene baya..=)


mcm ni la pkok strawberry nye..=)
buah die,alahai,keciknye.haha.sbb yg besa sume die dah amik bungkus..=)
kat sana ade jual pokok2 bunga jugak.tgok ni kan.bnyk tu.ada la pokok kaktus lah,apelah,sume ada..=)
adik n ayah tgh tgok2 pokok2..
haaa..kat situ pon ada jual cendawan fresh.mcm ni la org tanam cendawan.pkai plastic beg je.yg atas ni nmpak mcm kulat.=)
ni cendawan oyster biasa dalam sup tu..
ni cendawan monkey head ke ape ke tah namenye.pelik skit a.tp,balik umah sdap je makan..=)
bunga matahari pon ada jual.kembang cantik je.cuma,ak x leh nak bayang nak buat kuaci mcm mana eh?=P

tmpat nye x besa mne pon.just pusing2 situ2 je.cume letih bejalan la.sbb exit die satu je.=)
jom pegi tmpat lain pulak!!

PS-oh,ucapkanlah subhanallah bila tengok ciptaan Allah sbb kita x leh cipta semua tu.=)



2 comments:

  1. P/S: Ur spelling for strawberry is correct. 10 points for gryffindor. hahaha. n... SUBHANALLAH sume nmpak sedap... :-) tak sangka u update ur blog.;-) sape la yg comment pjg2 ni. :-P

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete