Tuesday, January 18, 2011

Bila dunia di penghujungnya..


ape pandangan korang atas gambar ni?
msti ade org pk,'ape la diorang ni,bia la bnde perang2 ni kat laki je,duk umah jage anak kan lagi senang dan dpt pahala'
but,have you ever think about living like them?
i mean,really living in palestine,with all the kuffar n first of all,zionis Israel,pressing them from top to toe,cannot have proper education,all their sons and husbands maybe killed every second in their life,canot sleep well because their children are afraid of the airstrike that may kill them in the night?

have all of us think like that?

diorang ni adelah brigade salahuddin under Hamas which is pemerintah Gaza(yg dipilih rakyat Gaza).diorang sntiase bersedia untuk berkorban even bile2 pon.
kite?boleh ke kite pegi perang if ade org ajak?asyik men Mordern warfare(game comp perang2 tom2) tp bile ajak,cuak pebagai.
x berani kn?

pemimpin hamas penah cakap,

macam mana kami hendak berperang bersama2 kamu semua sbb kami perang untuk mati walhal kamu berperang untuk hidup.

jadi,fikir2 kanlah if pasni nak makan McD lagi,nak beli laptop Dell lagi,nak minum stylo2 kat starbucks lagi,nak hidup keje nak tackle pmpuan je,,,

oh nanti ade la org kate,
'ala,kau boikot sorang2,bkn jadi pape pon.x effect pon pendapatan McD tu(which ak da pnh kene act)'

ingatlah kawan2,Allah x melihat hasil tetapi melihat usaha.
kisah ni relate dgn kisah burung zaman nabi ibrahim.
nabi ibrahim,selepas dicampak dalam api yg membara(besar okay),even allah dah sejukkan api,ade seekor burung kecil datang membawa air dari sungai dan mencurahkannya ke api tu.
seorang manusia pon datang dn bertanya,'wahai burung,kan sia2 ape yg kamu buat tu,air yg kecil x kan dpt memadamkan api yg besar.'
burung tu pon jawab,'setidak2 nya,ak tidak berpeluk tubuh semasa nabiku dibakar oleh org kafir.kerana nnti bila Allah bertanya kepadaku,ap yg aku buat ketika nabinya dibakar,ak boleh menjawab dgn hati yg tenang bahawa,ak sudah berusaha sdaya upaya untuk memadamkannya.'

Hadis Nabi S.A.W,
tidak beriman seseorang itu melainkan die menyayangi saudaranya lebih dari dirinya sendiri.

Palestinians,
we pray for you.
Allahuakbar.

(my first fully serious post..)







2 comments:

  1. Mr.Farid Kamarudin.January 19, 2011 at 9:12 AM

    Akhir2 ini banyak saudara kita diluar terutamanya di Palestine sudah bersedia bertumpah darah demi iman,islam dan ihsan.....

    Dimana kita masih berpeluk tubuh dan hanya melaungkan slogan "Benci Israel dibibir2 mulut2 sahaja" ttp tidak pd batinnya,....

    Tertarik dengan perenggan pertama diatas.... Saya 100% mempersetujuinya..... Haram bagi umat islam berpeluk tubuh dirumah jika "saudaranya" diluar ditindas......

    Sekuat2 iman adalah mereka yang mampu menentang mengunakan tangan....Jika tidak mampu tentanglah menggunakan perbuatan..... Dan selemah2 iman adalah menentang mengunakan hati sahaja.... Anda yang tentukan dimana puncak keimanan anda....

    ReplyDelete