Saturday, December 18, 2010

Day 4,5 and of course 6..

Day 4:

visit to kampung Seria B.kami kene buat interviewing or data gathering lagi.kali ni,untuk kampung seria B.die ade 2,seria A ngn B.yg ni lain dari kg before nih,sbb jalan2 die sume gune kayu..i'll show u the pic..=)

ni la gmba kampungnye.takut gak la if tejatuh.sbb kyu die x kuat sgt.=)


malam tu,kami ade lawatan ke rumah ketue kampung.die siap bagi briefing dalam powerpoint lagi.umah die besa.mcm balai raye.rasenye,gaji 600 lebih je ktue kampung ni.tp,bleh duk umah besa2.sbb,die kate,umah die la nak bincang2 sume.

ni la gambanye.


ni gmba professor yg follow trip ni disamping ketam yg kitorang tngkap gune jerat ketam.


makanan exotic di brunei,Ambuyat namenye.
diperbuat dari sagu.kite kene gune chop stic yg melekat,gulung2 die,then cicah dalam sos..sedap.
ak org pling bnyak makan bnde alah ni.org len sikit2 je.=)

Hari ke-5:

then kami pegi muzium kampung ayer kat depan Bandar Seri Begawan.

tgh briefing pasal kampung ayer by the presentation.

pandangan dari atas muzium.

pastu pegi solat jumaat.oh,masjid nye name sultan before yg skarang,sultan omar ali saiffudin.


lawa kan?

sedang dalam perjalanan ke hotel di tepi sungai yg akan kami inapi malam ni,singgah beli paper dulu,sbb,kami kuar paper!!!=P
tp,paper di brunei je la.di msia ndak ada..=)

gempak kan??=P

oh,then kami bejalan2 ke hotel paling mahal di Brunei.
The empire Hotel and Resort.
lawa gile dalam2 nye..

ni a gmbanye.lawa.siyes lawa.lect kate,maybe kami nak duduk di sini juge.tp,hari ke 15 nnti a kot.160 dollar sebilik.kongsi 4 org,baru 40 dollar sorang.ok la tu.nak rase duduk hotel 5 bintang kan.

pastu,kami tros ke hotel Mangroove di tepi sungai.best,malam tu kami mancing.
ak dapat sekor ikan,tp,bese la,pancing tu x lawa,telepas la ikan tu kn.(bkn sbb ak x reti ok!=P)

ni hotelnye.

day 6:

tadi tros pegi kampung ayer yg ke-4,kampung batu marang.kampung ni terok gile.
kotor,x tersusun,busuk.semua lah.nak tgkp gmba pon x snggup.sbbnye ialah,ketue kampung nye x dtg tgok2 pon.sian gile diorang.
ak tgh interview sorg pakcik ni td.lame gile die borak.paling die x puas ati ialah ktue kampung la 'tidur' je kerjanya.ak layankan je la.tp,tu amanah act.ak kene smpaikan kat jabatan daerah la act.tah la.lect kate,x pe.nak buat cm mane.maybe,kite bleh report je la.

skang baru je smpai hotel,dah siap basuh bju.skang waktu rehat!!malam ni ade briefing.besok cuti.so,kene buat report full.hari isnin dah kene masuk office Razak Holdings pulak.so,that's another story.
daa~

ps:

oh btw,kakngah n adik,(if hangpa baca blog abg la),kalo abg beli gelang kat ats ni ok x?hangpa pkai x?kalo hangpa pkai,abg beli je.=)

4 comments:

  1. pergh gila busy kalau pm =p
    btw, err bukan mmg tak pandai mancing ke? ahaha

    ReplyDelete
  2. haha..una!!!kuang jaq!x de la x pndai sgt.bleh la pndai baling2..=P

    ReplyDelete
  3. nmpak je ady..x de rase pape pon..sos die je buat sdap..=)

    ReplyDelete